TOP

Designer uten prefiks

Jeg er designer med mye redaksjonell og journalistisk erfaring. Men jeg har vært borti mye annet også og har det mange vil kalle bred designerfaring.

Alt designarbeid handler om samarbeid. Selv når det kun er kunden og meg. Men særlig når det er andre som leverer til samme produkt som vi skal lage sammen. Samarbeid kan bety masse jobbing sammen, men det kan også bety tydelige avklaringer på hvem som leverer hva til hvilken tid.

Designarbeid er arbeid. Kreativ jobbing er faktisk arbeid som krever tid og innsats og ikke noe mystisk, magisk og abstrakt. Min jobb er litt snekker og litt arkitekt. Så gi meg prosjektledelse og tidsfrister og sjekklister, framfor uklart prat om «prosess» og «fokus».

Jeg er allsidig, og liker særlig godt visuelle overraskelser som overdrivelser og små detaljer. Jeg kan like det som bare er enkelt og pent også. Men altså særlig det som forstyrrer litt. Og den lille overraskelsen til mottakeren, den som gir den lille følelsen av at «Heh! Dette skjønte jeg».

Jeg er altså ikke bare avisdesigner eller ux-designer eller ditt-designer eller datt-designer. Jeg er bare designer.

Jeg behersker det meste av relevant programvare. Her er en røff beregning av hvor godt jeg kan noen de forskjellige programmene basert på hvor mye tid jeg har tilbragt i dem. Uansett: Jeg finner stort sett alltid ut hvordan jeg løser et spesifikt problem.

Adobe InDesign 0
Adobe Illustrator 0
Adobe Photoshop 0
Figma 0
XD / Sketch 0

Er du på jakt etter CV-en min, kan du ta en kikk på LinkedIn.